Творчески работилници в ДГ „Детски рай“

Творчески работилници в ДГ „Детски рай“
25.08.2020 / 12:49

Творчески работилници за деца по проект „Разумните опаковки“ се проведоха в групи „Незабравки“ и „Детелинки“ в ДГ „Детски рай“. В тях се включиха над 30 деца.

 

От шарени парченца от сламки и други пластмасови елементи малчуганите изработиха цветни гирлянди и гривнички. Докато се забавляваха, децата научиха и важни неща за намаляване употребата на пластмасови изделия.

 

Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България".

 

Още снимки от новината

Творчески работилници в ДГ „Детски рай“
Творчески работилници в ДГ „Детски рай“
Творчески работилници в ДГ „Детски рай“

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ДГ "Детски рай" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев