Чаено парти в група "Детелинки"

Чаено парти
28.02.2020 / 11:22

На 27.02.2020 година в първа-а възрастова група „Детелинки” отбелязаха 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето на ООН с чаено парти. Мотото на срещата беше: „Нашите щастливи деца”.

Родителите имаха възможност да се запознаят с извадка на някой от основните права и отговорности на децата, които бяха предварително подготвени на картончета и наредени по масите.

В приятна обстановка на чаша чай, те споделиха какви затруднения срещат при възпитанието на децата у дома, какви права имат децата им в семейството, какви са техните отговорности.Родителите с желание и ангажираност дискутираха и възникналите актуални въпроси, като игрите с таблет, гледането на детски канали, необходимостта и ползите от четенето на детски книжки и други.

Те се запознаха с правилата на групата и имаха възможност да се посмеят на представената от учителките Коцева и Илиева презентация на тема: „Детето тръгва на детска градина”.

Отбелязан бе напредъка и бързото адаптиране на децата към условията на детската градина и необходимостта от сътрудничество между учители и родители при тяхното отглеждане, възпитание и обучение.

Накрая на партито всеки родител си избра емотикон за са отговори на въпроса: „Щастливо ли е детето ми в детската градина?”. На предварително изработеното табло се усмихнаха само щастливи емотикони.

Учителките благодариха на родителите за доверието, съпричастността и си пожелаха с общи усилия да направят всички „Детелинки” щастливи и отговорни деца.

Още снимки от новината

Чаено парти
Чаено парти
Чаено парти
Чаено парти
Чаено парти

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ДГ "Детски рай" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев