Изменение на наредбата за прием на деца в детските градини.

Важно съобщение
07.01.2019 / 19:44

Общински съвет - Сливен прие на сесията през месец декември изменение на наредбата за прием на децата в детските градини и детските ясли, което ще влезе в сила от 01 януари 2019 год. Две са основните изменения в правилата:

1) Поради влезлите в сила правила за защита и работа с лични данни класиранията ще се извършват за календарна година. През месец декември на календарната година системата за прием ще се затваря, а личните данни на всички, които са подали заявление през годината ще се заличават, като ще се пази архив за период от 5 години, т.е. всички заявления ще бъдат премахнати. Важно е да знаете, че всички родители, които искат да участват в класиране през следващата календарна година ще трябва да подадат ново заявление в сроковете, указани в графика за прием. Дори и тези, които към месец декември на предходната година са имали активно заявление в системата.

2) Адресът на заявителя ще се генерира автоматично. При въвеждане на номер на лична карта и ЕГН на заявителя от базата данни на ГРАО-Сливен ще се извлича информация за регистрирания адрес и системата автоматично ще отчита постоянен или настоящ адрес при избиране на дадена детска градина. В случай, че заявителя не фигурира в базата данни на ГРАО по някаква причина, то той ще трябва да дойде да се регистрира на място в детската градина или в общината.

Системата за електронен прием ще се отвори на 04 февруари, а през месец януари няма да има класиране. Това се налага поради необходмост от технологично време за пренастройване на софтуера.

 
 

Copyright © 2008-2024 ДГ "Детски рай" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев